Nightcrawler (2015)


Ο Louis Bloom είναι ένα άνεργο ρεμάλι που τριγυρνά στο νυχτερινό Los Angeles κάνοντας κλοπές και μικροαπατεωνιές για να βγάλει τα προς το ζειν. Σε μια τυχαία συνάντηση με τον Joe (Bill Paxton) θα δοκιμάσει να ασχοληθεί με το night crawling – να βιντεοσκοπεί δηλαδή ατυχήματα και εγκλήματα στους δρόμους της πόλης με σκοπό να πουλήσει το footage σε σταθμούς ειδήσεων – και σύντομα θα καταλάβει οτι μπορεί να γίνει ο καλύτερος σ’ αυτό.

Στον πάτο της σκοτεινής, μαύρης, βρώμικης πλευράς του Los Angeles (και του ανθρώπου γενικότερα) ένας νεαρός βουτάει με σκοπό να ανέβει στην κορυφή. Ο Jake Gyllenhaal δίνει μία καταπληκτική ερμηνεία ενσαρκώνοντας τον πλέον αμφιλεγόμενο ήρωα της χρονιάς, στα χνάρια του Travis Bickle στο ‘Taxi Driver’. Μόνο που στο τέλος δεν υπάρχει η ηθική δικαίωση του χαρακτήρα. Άλλωστε δεν είναι η ανάγκη του πρωταγωνιστή να καθαρίσει την πόλη του από τη ‘βρωμιά’. Ίσα ίσα η βρωμιά αυτή είναι που δίνει νόημα σε κάθε πλευρά της ζωής του, προσωπική και επαγγελματική.

Αν όχι για τον Gyllenhaal, αν όχι για τη φοβερή απεικόνιση της μεγαλούπολης που θάβει τα προβλήματά της κάτω απ’ το χαλάκι, αλλά ηδονίζεται να τα κρυφοκοιτά, δες το για τις φοβερές, ρεαλιστικές action σκηνές της.

8,5 / 10

ΥΓ: Κι επειδή πάλι το μυαλό πάει αλλού

This entry was posted in Movies and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment